Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола беше избран за мениджър на месец декември в английската Висша лига за рекорден четвърти пореден път, докато нападателят на Тотнъм Хари Кейн изравни Стивън Джерард с постижението си - шести път играч номер 1 на месеца.

Тимът на каталунския наставник остава без поражение от началото на сезона до момента. "Гражданите" са далеч пред втория Манчестър Юнайтед, като разликата е цели 15 точки.

Гуардиола: Знаем, че не сме си изпълнили задачата

Мениджърът на Челси Антонио Конте е предишният треньор, печелил наградата в три поредни месеца, но това се случи по време на миналия сезон. Тогава "сините" вдигнаха и шампионската титла. 

За да спечели приза за декември, Гуардиола изпревари останалите от шорт-листа: Конте, Сам Алардайс (Евертън), Рой Ходжсън (Кристъл Палас), Юрген Клоп (Ливърпул) и мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино.

Лъч светлина за Жезус и Ман Сити

Кейн пък вкара осем гола в шест мача през последния месец от миналата година, включително и два последователни хеттрика срещу Бърнли и Саутхемптън, за да завърши годината с 39 попадения в Премиършип.

24-годишният нападател се изравни с легендата на Ливърпул Стивън Джерард с 6 награди за играч на месеца, което е повече от всеки един друг футболист в историята.

Останалите номинации, които не успяха да се преборят с тази на Хари Кейн, са на Маркос Алонсо от Челси, Марко Арнаутович от Уест Хем, Роберто Фирмино и Мохамед Салах от Ливърпул, Рияд Марез от Лестър и Николас Отаменди от Манчестър Сити.