Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола разкри, че отборът няма да взима нови попълнения през януарския трансферен прозорец, въпреки кризата в защита, в която изпаднаха "гражданите". Последователните контузии на Аймерик Лапорт и Джон Стоунс оставиха шампионите само с един здрав централен бранител, което означава, че в следващите седмици Гуардиола ще трябва да разчита на футболист от школата на тима или на опитния халф Фернандиньо, който да действа като защитник.

"Трансферите не са моя работа, но няма да купуваме играчи през януари, защото нямахме много пари за трансфери през лятото, което означава, че няма да имаме и през зимата. Ще разчитаме на играчите, с които разполагаме - Харууд-Белис, Ерик Гарсия и другите момчета от школата. Имаме млади и талантливи футболисти, на които можем да разчитаме", коментира Гуардиола преди днешното гостуване на Евертън.

"Компани бе изключителна личност в съблекалнята и бе много важен за целия клуб, но реши да отиде в Андерлехт и ние трябва да продължим напред. За момента всичко е перфектно", допълни испанският специалист. /БГНЕС