Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че нападателят Серхио Агуеро сам ще реши дали да продължи контракта си, който изтича през 2021 г.

В 355 мача за "гражданите" Агуеро отбеляза 244 гола, включително паметното попадение във вратата на Куинс Парк Рейнджърс през 2012 г., когато клубът от "Етихад" за първи път в своята история завоюва титлата в Премиършип.

Сега 31-годишният аржентинец влиза в заключителните 18 месеца от своя контракт и Гуардиола е наясно, колко трудно ще бъде на Сити да замени Агуеро.

"Бих казал, че това ще бъде една от най-трудните задачи, тъй като той е незаменим. Ние притежаваме невероятен нападател в лицето на Габриел Жезус и е възможно да дойде още един, след като Серхио си тръгне, но той е незаменим. Мисля, че най-важният момент в историята на клуба е този, когато Агуеро вкара срещу КПР и донесе първа титла за клуба. Този момент е в пъти по-добър от четирите трофея за един сезон и именно той бе момчето, което го осигури. Не е лесно да се намери футболист с такъв статус, характер и постижения, които е постигнал, да остане скромен. Дали ще подпише нов контракт? Не знаем. Може и да остане. Това зависи от неговото физическо състояние и желанието му, но не съм разговарял с него и не знам намеренията му. Рано или късно това ще се случи и той сам ще реши какво ще прави. Уверен съм, че клубът ще бъде готов да се опита да намери заместник на Серхио, но това разбира се няма да бъде лесно. Играчи от рода на Агуеро сами решават бъдещето си", заяви Гуардиола, цитиран от "Sky Sports". /БГНЕС