Привържениците на Манчестър Юнайтед отправиха критики към ръководството на клуба и това на градските си съперници - Сити заради малкото отпуснати билети за гостуващите агитки в двата мача помежду им от ½-финалите за Купата на Лигата следващия месец.

Взаимното решение на двата гранда е пътуващите запалянковци да получат точно 3000 пропуска. По правило отборът, който е гост може да се сдобие с до 10% от билетите за мача, което означава, че за „гражданите“ се полагат 7000 от ценните хартийки на „Олд Трафорд“, а за „червените дяволи“ на „Етихад Стейдиъм“ – 5500, съобщава "Дейли Мейл".

Въпреки това заради съоръжения за сигурност, от полицията са посъветвали Юнайтед и Сити да редуцират гостуващите си фенове.

„Много сме разочаровани от това решение, което е постигнато тайно между двата клуба, показвайки неуважение или разбиране на интересите на гостуващите фенове.

Фактът, че бе обявено на Коледа, без консултация с нас е още по-изненадващо, имайки предвид, че преди сме работили толкова ефективно зад кулисите с клуба и манчестърската полиция.

Разочароващо е, че този път такава дискусия не се състоя. Искаме да видим доказателствата, довели до това редуциране с 60%.“, гласи още обръщението на привържениците на Манчестър Юнайтед.