Защитникът на Ливърпул Джо Гомес заяви, че всеки един игарч на тима иска да играе срещу Евертън в неделното "мърсисайдцко" дерби във ФА Къп и, че няма място за почивка през януари въпреки тежката програма по празниците. "Червените" натпрупаха добра преднина от 13 точки в този период, като дори имат и мач по-малко.

Ливърпул обаче доста кадрови проблеми, след като двама от централните бранители Деян Ловрен и Жоел Матип, както и Фабиньо, Джердан Шакири, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта, са с контузии и няма да могат да вземат участие в срещата. Това принуди мениджъра Юрген Клоп да прекрати наема на младия бранител Натаниел Филипс от Щутгар, който се очаква да започне като титуляр срещу "карамелите".

"Мисля, че, ако попитате всички в съблекалнята, ще имат желанието да вземат участие във всеки мач и това е важно за нас като отбор", започна Гомес.

"При нас няма такова нещо като искам да играя в този мач, а в другия да почивам. Това показва защо всички играем толкова добре. Лично аз обичам дербитата. Това е специален мач. Няма значение дали е мач от Висшата лига или не, ние подхождаме с нагласата да го спечелим", сподели бранителят.

Гомес коментира и новият треньор на "карамелите" Карло Анчелоти, който е единственият мениджър побеждавал Ливърпул през този сезон, когато водеше Наполи, а също така взе и точка на "Анфийлд" в Шампионската лига.

"Трябва да се има впредвид смяната на мениджъра. Видяхте какво стана онзи ден с Усет Хем (б. р. - "Чуковете" спечелиха с 4:0 над Борнемут, след като назначиха Дейвид Мойс), имаше незабавен ефект и ние трябва да сме готови за подобно нещо. Не мисля, че влизаме в двубой с подценяване на опонента. Те имат топ мениджър и трябва да сме подготвени. Имат зобри индвидулани топ играчи и са заплаха. Знаем го това", завърши англичанинът. 

Ливърпул приема Евертън на "Анфийлд" в неделя, 05.01, от 18:30 часа, като срещата можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2