Юрген Клоп ще решава дали има възможност най-новото попълнение на тима – Такуми Минамино, да вземе участие в дербито срещу Евертън за ФА Къп. Японският национал започна тренировки с европейския клубен шампион по-рано през седмицата, след като направи трансфер от Ред Бул Залцбург в последния месец от 2019-а година.

На брифинга преди дуела с „карамелите”, Клоп бе запитан дали може да се направи паралел с дебюта на Върджил Ван Дайк, който през 2018-а игра именно срещу градския съперник, а дори дебютът му се увенча с победен гол. „Мисля, че ситуацията с Таки е сходна, но не съм сигурен на 100%, че ще играе. Върджил бе контузен и не беше играл известно време в Саутхемптън. Когато дойде, реших в деня на мача по време на сутрешната тренировка да стартира, а това не бе нашия актуален план. На сутринта си казах, защо не? Определено се оказа добро решение”, коментира роденият в Щутгарт мениджър.

„Такуми има три тренировки досега с нас, което не е много, но така е футболът. Той почина след сезона със Залцбург и имаше време да отмори. Беше обратно в Япония, което е добре и дойде при нас в добро настроение, така че ще преценяваме”, акцентира още Клоп.