Това издание на „Голямото интервю“ на DIEMA SPORT 2 ни среща с нападателя на Арсенал Еди Нкетия. През лятото на 2022 той изглеждаше на изхода на „Емиратс“, но преподписа своя договор с „артилеристите“ и през настоящата кампания, която е доста успешна за водения от Микел Артета тим, Нкетия записа 37 мача с 9 попадения във всички турнири.

Англичанинът бе ползван често за алтернатива на Габриел Жезус, но в дадени моменти от сезона, когато бразилецът не бе на разположение, Нкетия се оказваше на върха на нападението на Арсенал и дори реализира на два пъти срещу Манчестър Юнайтед за победата с 3:2 през януари.

“В края на краищата всеки иска възможност да се усъвършенства. Очевидно е, че съм млад, но трябва да имам глад, за да печеля с Арсенал“.

„Разочаровани сме от резултатите, но с представянето и резултатите искахме да направим добро впечатление. Всички гледаме напред, за да сме сигурни, че ще завършим последните два мача по добър начин и да притиснем Манчестър Сити. Треньорът винаги е нащрек, съсредоточихме се към следващия уикенд. Трябва да продължаваме напред и да спазваме стандартите си за сезона. Трябва да играем мачовете силно“.

„Мисля, че очевидно е трудно да се предвиди всичко в началото на сезона. Знаем, че израснахме като отбор. Микел Артета ни научи. Атмосферата на „Емиратс“ ни сплоти. Предстои ни дълъг път, защото имаме много млади играчи“.

Какво още сподели Нкетия за личния си живот, тренировките под ръководството на Артета, колектива в съблекалнята на Арсенал – в прикаченото видео!