Новакът във Висшата лига Лутън Таун не се предава и ще се бори докрай за мястото си при най-добрите след 30-годишно отсъствие. Отборът на Роб Едуардс дава сериозен отпор на грандовете в елита, като дори взе и точка от настоящия лидер Ливърпул, а също така измъчи отборите на Арсенал, Манчестър Сити и Челси.

Преди около седмица „шапкарите“ записаха и най-убедителната си победа през сезона – 4:0 срещу добре представящия се Брайтън. Показателно е, че отборът дори няма загуба от началото на новата 2024-а година – три победи и също толкова равенства.

Един от опитните играчи в състава със сигурност е Андрос Таунзенд. 32-годишното дясно крило премина в Лутън през октомври миналата година като свободен агент и до момента е записал 16 мача във всички турнири, в които се е отчел с един гол и две асистенции.

Таунзенд направи име в Тотнъм, на чийто отбор е юноша, и е носил още екипите на редица английски отбори като МК Донс, Ипсуич, Уотфорд, Милуол, Лийдс Юнайтед, Бирмингам, Куинс Парк Рейнджърс, Нюкасъл, ЕКристъл Палас и Евертън.

В предаването „Голямото интервю“ по DIEMA SPORT 2 Таунзенд разказва за любовта си към футбола и богата си кариера. Гледайте повече във видеото!