Програмата за мачовете от Висшата лига за новия сезон 2023/2024 излезе, като шампионът Манчестър Сити трябва да започне защитата на титлата си срещу Бърнли в петък, 11 август. Срещата изправя спечелилия требъл тим на „гражданите“ срещу бившия им капитан Венсент Компани, който изведе Бърнли до промоция във Висшата лига.

Вицешампионът Арсенал пък започва кампанията срещу Нотингам Форест в събота, 12 август. Именно загубата от този съперник в края на миналия сезон короняса Ман Сити за първенец в първенството и сложи край на надеждите на „артилеристите“ за титла.

Ливърпул и Челси ще се стремят към завръщане в Шампионската лига за сезон 2024/2025 след разочароващия минал сезон. Новият мениджър на „сините“ - Маурисио Почетино, започва кариерата си на „Стамфорд Бридж“ с дерби именно срещу отбора на Юрген Клоп в Лондон в неделя, 13 август.

Сезонът на Тотнъм също може да се нарече слаб, след като Антонио Конте беше уволнен преждевременно и тимът няма да играе в Европа. Новият мениджър на клуба е Анге Постекоглу и първият му мач начело на „шпорите“ е лондонско дерби срещу Брентфорд на стадиона на „пчеличките“.

Ерик тен Хаг спечели Купата на Лигата в първия си сезон като мениджър на Манчестър Юнайтед, но загуби от Сити на финала за ФА Къп. Сега „червените дяволи“ започват кампанията си с мач срещу Уулвърхемптън Уондърърс в понеделник, 14 август.

Нюкасъл на Еди Хоу, който беше хитът на миналия сезон и ще играе в Шампионската лига на есен, се изправя срещу друг добре представил се отбор Астън Вила в събота, 12 август.

Кампанията стартира на 12 август и приключва на 19 май 2024 година. Програмата се завръща към нормалните си параметри за първи път от доста време, тъй като първо пандемията налагаше промени, а миналият сезон стартира със седмица по-рано заради Световното първенство в Катар. В добавка се връща и паузата в средата на сезона, която ще бъде между 13-и и 20-и януари 2024 година. От лигата са поели ангажименти в натоварения график по Коледа и Нова година да няма два кръга с разлика по-малка от 48 часа между тях.

Ето пълната програма за първия кръг във Висшата лига:

Петък, 11 август:

Бърнли - Манчестър Сити

Събота, 12 август:

Арсенал – Нотингам Форест

Борнемут - Уест Хем Юнайтед

Брайтън и Хоув Албиън - Лутън Таун

Евертън - Фулъм

Шефилд Юнайтед - Кристъл Палас

Нюкасъл Юнайтед - Астън Вила

Неделя, 13 август:

Брентфорд – Тотнъм Хотспър

Челси – Ливърпул

Понеделник, 14 август:

Манчестър Юнайтед – Уулвърхемптън Уондърърс