Скандалното решение на съдията Анди Мадли да отмени гол на УестХем в края на мача при загубата с 1:2 от Челси вбеси мениджъра на „чуковете“ Дейвид Мойс. Според „Talksport“, 59-годишният шотландец е нахлул в съдийската стая, за да търси обяснение от рефера, което е не е типично за английския футбол. Мениджърът на Уест Хем нападна арбитъра още на терена след края на мача, но явно е решил да продължи скандала и в съдийската стая.
„Видяхте ситуацията, скандално решение. Абсолютна глупост на съдия, определян за един от най-добрите. Да не говорим за работата на ВАР. Невероятна глупост. Вратарят видимо симулира, тъй като нямаше възможност да реагира при продължението на атаката. Той направи същото и при първия гол. Забележително е как съдията може да се издъни по такъв начин“, заяви ядосаният Мойс след мача.
 
В последните минути Максуел Корне реализира изравнителен гол за „чуковете“, а видео асистент реферите не успяха да вземат категорично решение за редовността на попадението и приканиха Мадли да провери ситуацията на монитора. След като го изгледа няколко пъти, главният съдия прецени, че при головата атака има нарушение на Джаред Боуен срещу вратаря Едуард Менди. Всъщност Боуен прескочи стража на „сините“ и при падането си изглежда го закачи. Дори и повторенията обаче не бяха категорични дали въобще има умишлено съприкосновение.
 
Легендарните английски нападатели Алън Шиърър и Майкъл Оуен бяха категорични, че попадението е било редовно. 
 
„Това и решението на мача на Нюкасъл са скандални. Надявам се да се успокоя до довечера, когато ще бъда в ефир“, написа Шиърър в Туитър. 
 
 
„Решението да се отмени попадението на Уест Хем е изключително шокиращо. Вратарят се хвърли в краката на играча, какво се очаква да направи той“, смята Оуен.