Бен Чилуел, който се появи в игра от резервната скамейка се превърна в големия герой за Челси, който спечели изключително трудно с 2:1 домакинството си на Уест Хем от шестия кръг на Висшата лига на „Стамфорд Бридж“.

През първото полувреме двата отбора играха изключително позиционно, а положенията пред двамата вратари липсваха.

Матео Ковачич имаше добра възможност в 32-ата минута, но след удара му топката премина встрани от десния страничен стълб на вратата на Лукаш Фабиански.

30 снимки

Уест Хем поведе с 1:0 в резултата в 62-ата минута с гол на Михаил Антонио. След изключително сериозно разбъркване в наказателното поле на Челси, Антонио бе най-съобразителен и отблизо реализира за 1:0. Чилуел се появи в игра в 72-ата минута и промени нещата на терена.

След чудесна индивидуална изява от страна на Чилуел в 76-ата минута Челси успя да изравни резултата за 1:1. Уест Хем пропусна страхотна възможност да излезе отново напред в резултата в 87-ата минута, но Максуел Корне пропусна да вкара в опразнената врата.

Челси осъществи пълен обрат в мача в 88-ата минута, когато Бен Чилуел центрира в наказателното поле на Уест Хем, където Кай Хаверц бе изпуснат за един миг и германецът вкара топката във вратата на Фабиански, който нямаше какво да направи. Уест Хем изравни резултата в 90-ата минута, когато Максуел Корне прати топката във вратата на Едуар Менди. След намесата на ВАР съдията Анди Мадли не зачете попадението, тъй като в хода на атаката Менди бе ритнат от Джаред Боуен.

Челси събра актив от 10 точки, докато Уест Хем е с 4 точки.