В последния си мач от Висшата лига, Саутхемптън направи пълен обрат, за да спечели с 2:1 срещу Евертън. Амаду Онана откри резултата, но Джеймс Уорд-Праус изравни веднага след почивката на полувремето, преди да изпълни своя специалитет от пряк свободен удар, за да донесе пълния комплект точки на "светците".

"Той беше изключителен. Когато пристигнах в клуба, първият ми разговор с него беше десет минути, след като той не беше избран за отбора на Англия. От този момент той е световна класа за мен. Начинът, по който беше наоколо и начинът, по който реагира - сега виждаме неговите изпълнения, които са мотивирани и задвижвани.

Сигурен съм, че ще подобри рекорда на Бекъм. Мисля, че той ще играе във Висшата лига още няколко години и качеството няма да намалее по никакъв начин. Освен ако някой не дойде и не му отреже десен крак, мисля, че този рекорд е застрашен. Той е един от най-добрите техници, които съм виждал, постоянството, което показва, е от световна класа", заяви треньора на "светците" Нейтън Джоунс.

Уорд-Праус вече е само на два гола от свободни удара от изравняване на рекорда на Дейвид Бекъм от 18 гола от фалове. Като се има предвид, че капитанът на клуба рядко пропуска мач на Саутхемптън, не е чудно, че Джоунс е толкова сигурен, че рекордът ще бъде задминат скоро.