Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед – Ед Уудуърд публикува официално съобщение, в което настоя, че клубът е напълно отдаден в намерението си да осигури точните инвестиции, за да може отборът да се измъкне от кризата, в която се намира.

Във вторник „червените дяволи” обявиха рекордни приходи от 627,1 милиона паунда, когато направиха публично достояние своите финансови отчети. Проблемът в момента е, че докато Юнайтед остава сред глобалните футболни лидери във финансово и рекламно отношение, на терена събитията не се развита по същия начин. Неделното поражение с 0:2 от Уест Хем срина състава на Оле Гунар Солскяер до 8-ото място във временното класиране на Висшата лига.

Феновете вече години наред обвиняват борда на директорите, че поставят търговските цели и печалбите преди добруването на отбора, а това бе нещо, което Уудуърд категорично отрече. „Оставаме фокусирани върху нашия план за изграждането на отбора и подсилването на нашата младежка система съгласно философията на клуба и мениджъра”, заяви босът.

„Това се вижда ясно от скорошното привличане трима вълнуващи играчи в първия отбор, удължаването договорите на ключови футболисти и талантите, които ще дойдат от школата”, заяви Уудуърд.