Една от най-големите фигури в английския футбол в последните 20 години Стивън Джерард сложи край на футболната си кариера!

След 19 години на професионалния терен Стиви Джи обяви, че повече няма да го видим на терена.

36-годишният бивш капитан на Ливърпул и Англия игра 710 пъти за мърсисайдци и спечели 8 големи трофея преди през 2015 година да премине в ЛА Галакси.

Той е на четвърто място по най-много мачове за Англия със 114 участие като е бил капитан на "трите лъва" на три от шест големи турнира, в които е участвал.

Да си припомним: Кариерата на Джерард в снимки

"Чувствам се щастлив, че имах толкова много щастливи моменти в моята кариера", сподели Джерард. "Имах невероятна кариера и съм благодарен за всеки момент от престоя ми в Ливърпул, Англия и ЛА Галакси."

"Като тийнейджър изпълних детската си мечта да нося прочутата червена фланелка на Ливърпул и когато направих своя дебют срещу Блекбърн Роувърс през ноември 1998 не съм си представял какво ще последва в следващите 18 години."

"Горд съм, че изиграх над 700 мача за Ливърпул, много то които като капитан и изиграх своята роля да донесем големи трофеи обратно на "Анфийлд", включително и легендарната вечер в Истанбул", каза още Джерард, имайки предвид невероятния финал на Шампионската лига през 2005, когато Ливърпул триумфира над Милан, след като губеше с 0:3 на почивката.

"На международно ниво имах привилегията да изиграя 114 мача за Англия и имах честта да бъда капитан на своята страна. Винаги съм бил много горд да нося фланелката на Англия."

"Имах късмета да играя заедно с някои велики играчи и под ръководството на някои фантастични мениджъри в периода ми на "Анфийлд". Бих искал да благодаря на всеки от тях, както и на целия щаб на клуба през времето ми там за невероятната подкрепа, която ми демонстрираха."

Джерард намекна и че ще остане под някаква форма във футбола: "Развълнуван съм за бъдещето и усещам, че все още има какво да предложа на играта, в каквато и роля да е това. В момента ще обмисля вариантите ми и ще направя изявление относно следващата стъпка в моята кариера много скоро."