Едно от новите попълнения на Ливърпул Наби Кейта даде смело обещание към феновете на отбора във връзка с това, че е първият играч, който използва екипа с №8 от оттеглянето на Стивън Джерард насам. Гвинейският национал заяви амбиции да остави собствена диря с легендарната фланелка.

Джерард напусна „Анфийлд” през 2015-а, за да подпише с Лос Анджелис Галакси, а сезон по-късно сложи край на футболната си кариера. Когато уреденият още през 2017-а трансфер на Кейта се материализира през лятото на тази година, лично Джерард дойде, за да връчи фланелката с №8 на своя наследник.

„Всички знаят, че този номер е легендарен. Да го нося на гърба си сега е не по-малко легендарно. Той принадлежеше на играч, който беше истинска икона, който беше уважаван тук”, заяви 23-годишният Кейта.

„Когато растях, действително си мечтаех за това – как един ден ще играя за велик клуб като Ливърпул. Е, ето че сега съм тук. Не казва обаче, че ще бъда като Джерард, защото всеки носи собствена индивидуалност.”

„Той остави своята следа, а аз искам да върша нещата по моя начин. Ще се трудя неуморно, за да оставя диря като неговата. Да играя за Ливърпул е мечта, каквато имах като малък, а сега я изпълнявам.”

„Следвам собствения си курс. Крайно мотивиран съм да заговоря на английски, важно е за мен. Искам да съм в състояние да разговарям с треньора, както и да общувам свободно с другите момчета в отбора. Наистина се трудя здраво. Надявам се, че до 6 месеца ще съм в състояние да давам такива интервюта на английски”, заяви с усмивка Кейта.