Уулвърхемптън записа изключително ценна победа на Боксниг дей в борбата за спасението си. „Вълците“ победиха с 2:1 като гост Евертън на „Гудисън Парк“. Срещата между „карамелите“ и Уулвс бе от 17-ия кръг на Висшата лига на Англия. С този мач и двата тима подновиха шампионатните си занимания след нетрадиционната зимна пауза за Мондиал 2022 в Катар.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

Нулевото равенство се задържа едва седем минути, преди колумбийският централен защитник Йери Мина да открие резултата. Снажният бранител се възползва от центриране на Дуайт Макниийл от ъглов удар.

Уулвърхемптън показа, че също знае как да използва статичните положения в средата на частта. Тогава гостите разиграха умело след късо изпълнение на корнер, а Жоао Моутиньо с блестящо подаване намери Даниел Поденс на няколко метра от вратата и бившият играч на Олимпиакос не сбърка за 1:1.

Победата за „вълците“ дойде в петата минута на добавеното време, когато при една контраатака Адама Траоре намери Раян Айт-Нури, а той от няколко метра донесе ценните три точки.

С победа тимът на Хулиен Лопетеги се отскубна от последното 20-о място, но това не стига за излизане от опасната зона и остава 18-и с 13 точки. Евертън е само позиция и точка по-напред, точно над чертата.