Мениджърът на Арсенал - Микел Артета не скри разочарованието си от представянето на отбора при загубата с 1:2 от Евертън. Поражението смъкна "артилеристите" на 7-о място във Висшата лига, а испанският специалист обвини играчите, че са били лигави в доста моменти от мача.
 
"Много съм разочарован. През първото полувреме, макар и да водехме в резултата, пак бяхме несигурни с топката. Нямахме достатъчно влизания към вратата на противника или сериозни заплахи.
 
Един от малкото пъти, в които успяхме да направим така, както искам, успяхме да вкараме гол чрез Мартин. И след това през второто полувреме, когато трябваше да вземем инициативата, не се случи. Отново в доста моменти бяхме просто неконцентрирани, дори лигави.
 
Прекалено много топки загубихме с лекота и ги окуражихме, когато ни пресираха, че могат да имат успех с това", коментира Артета.
 
Испанецът разкритикува и грешното завършване на атаките от своя отбор и призова играчите да бъдат по-концентрирани пред гола.
 
"Няколко пъти, в които излязохме от пресата, имахме шанс да вкараме, но просто трябваше да сме по-последователни и настойчиви. Създадохме четири големи, наистина големи шанса за гол и когато като гост ги пропуснеш, става много сложно да спечелиш мача. И след това като видите начина, по който допуснахме първия гол, отговорите се натрапват от само себе си", завърши испанският мениджър.