Футболистът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган е категоричен, че тимът му е напълно подготвен за предизвикателството от 7-ия кръг на Висшата лига, коети изправя "гражданите" срещу английския шампион Челси.

Ужасът за Гюндоган продължава

Халфът стъпи на терена за първи път от декември 2016, когато скъса коленни връзки, в мача за Купата на Лигата срещу Уест Бромич. Лошият късмет обаче продължава да преследва футболиста, който в 59-ата минута на срещата се наложи да бъде принудетелно сменен, заради нова травма в коляното.

„Очаква ни един много голям мач. Освен това сме гости, което допълнително усложнява положението, но ние сме готови. Ако попитате мениджъра, той винаги смята, че има какво да подобряваме, но ние знаем, че сме страхотен отбор, с много добри играчи и единствено от нас зависи да се доказваме на всеки 4 дена”, каза Гюндоган.

Ман Сити загуби основен играч за няколко месеца

„Трябва да покажем характер, защото отиваме на „Стамфорд Бридж”, където ще се изправим срещу шампиона. Отиваме, за да докажем, че сме готови за този мач и се надявам мачът да бъде с положителен резултат за нас”, допълни футболистът на „гражданите”.

Челси приема Сити в събота от 19:30 часа. Двубоят ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY.