Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс смята, че съвместната работа на Уейн Рууни със Сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо ще му донесе дивиденти, ако се захване с треньорска дейност. 

Gulliver/GettyImages
71 снимки

Рууни в момента е под наем за година и половина в състава на Дарби Каунти, но вече на 34 години той се оглежда и за започване на дейността си като треньор. Гигс обаче сподели, че треньорските амбиции на Рууни са започнали още по времето му в Манчестър Юнайтед. 

"Знаех, че Уейн има желание да се занимава с треньорство. Към края на периода си в Юнайтед той вече започна да кара треньорски курсове. Прекарваше много време в анализиране на съперниците при Луис Ван Гаал", започна настоящият треньор на националния отбор на Уелс. 

"Уейн имаше голямо желание да се учи. Той е футболен човек и знае какво говори в това отношение. Ако имаш страстта за играта, то можеш да използваш и предимството си да си играл на най-високото ниво. Уейн е играл при Сър Алекс Фъргюсън, както и треньорите си в националния отбор". 

"Той беше в състава по времето на Жозе Моуриньо в Юнайтед и сега е при Филип Коку в Дарби Каунти. Той е видял много различни модели на работа, което може да му е от голяма полза", завърши Гигс.