Райън Гигс призна, че веднъж в кариерата си е бил близо до това да напусне Манчестър Юнайтед. Бившият уелски национал игра през цялата си кариера за „червените дяволи”, за който изигра над 900 мача между 1990-а и 2014-а година.

Все пак Гигс сподели, че в хода на кариерата си на „Олд Трафорд” е бил запитан дали иска да отиде в Интер Милано, който е направил предложение за крилото в ранните години на 21-и век.

38 снимки

„Сезонът беше 2002/03, когато Дейвид Бекъм ни напусна. Тогава се говореше за мое преминаване в Интер Милано. Тогава определено не играх добре в началото на сезона. В последните мачове направих добри игри и тогава се появи интересът. Може би това беше периодът, в който бях най-близо до напускането ми от Манчестър”, призна Гигс.

„Никога не съм искал да напускам. Винаги съм се старал за Манчестър Юнайтед – отборът, който обичам. Харесваше ми да играя за клуба и усещах всяка година като предизвикателство”, акцентира уелсецът.

Гигс спечели 13 пъти Висшата лига с клуба, два пъти Шампионска лига, четири пъти ФА Къп и три пъти Купата на Лигата през своята знатна кариера в северозападна Англия.