Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс сподели, че е бил вдъхновен от Луис Ван Гаал, за да се захване с треньорство, а не от великия Сър Алекс Фъргюсън. 

Гигс спечели внушителните 13 титли от Висшата лига под ръководството на Фъргюсън, но се оказва, че друг е вдъхновил уелсеца да работи от скамейката. Бившето крило беше помощник в щаба на Ван Гаал за два сезона, преди да поеме юздите на националния тим на Уелс. Това очевидно е имало ползотворен ефект върху амбициите на легендата. 

"За 20-те години под ръководството на Сър Алекс той винаги обявяваше титулярния състав 1 час преди мача. Всички си знаехме задачите, независимо дали имаше някакви козметични промени. По този начин играчите нямаха време да размишляват върху това, че започват като титуляри", започна Гигс.

"Под ръководството на Луис работихме много повече върху тактически елементи с различни постройки и играчи в различни роли. Той дойде в клуба с един европейски манталитет по отношение на всичко. Това беше перфектно за моята първа работа като треньор. Пренесох редица елементи и в националния отбор на Уелс", завърши бившият играч на Юнайтед.