Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс не е сред опциите за потенциален нов наставник на вече изпадналия от Премиър Лийг Мидълзбро, съобщава "Спортсмейл". Собственикът на клуба Стив Гибсън е изложил пред борда на директорите списък с потенциалните имена за нов наставник на Боро, но бившият уелски национал не е сред тях.

Тази новина е в разрез с коефициентите на букмейкърите на Албиона, които категорична поставят най-ниските ставки, че Гигс ще поеме кормилото на северняците. Настоящият треньор на Мидълзбро Стив Агню бе назначен временно, след като Айтор Каранка бе уволнен през сезона.

Испанският наставник съумя да спечели промоция за Боро и да го върне в най-горното ниво на английския футбол, но в хода на сезона не успя да разгърне изцяло потенциала на отбора от Ривърсайд. Агню пък от своя страна не изпълни задачата да запази елитния статут на отбора и поради тази причина клубът търси промяна. Райън Гигс, който напусна треньорското звено на Манчестър Юнайтед, след като "червените дяволи" назначиха за мениджър Жозе Моуриньо пък е безработен и спекулациите около неговото име не спират. Бившият бранител на Боро Найджъл Пиърсън е други потенциален вариант да застане начело на отбора, както и настоящият бос на Лийдс Гари Монк.

В неделя Мидълзбро ще изиграе последния си мач във Висшата лига, поне за една година, гостувайки на Ливърпул на "Анфийлд". Мачът можете да гледате по DIEMA SPORT от 17,00 часа.