Нотингам Форест победи Фулъм с 3:1 у дома и се отдалечи на 3 точки над зоната на изпадащите. „Червено-белите“ изиграха феноменално първо полувреме. Първо Калъм Хъдсън-Одой получи подаване зад гърба на защитата от Морган Гибс-Уайт, напредна и когато изглеждаше, че е покрит от Кени Тете, съумя да си намери празно пространство, за да стреля в далечния ъгъл и да изведе Нотингам напред.

Крис Ууд направи 2:0 в 20-а минута със своя 11-ти гол за сезона във Висшата Лига. Нападателят е един от едва седемте футболисти за цялата история на това състезание, които имат двуцифрено число попадения, постигнати в 5 или повече сезона.

Големият герой на Нотингам Форест обаче бе Морган Гибс-Уайт. В добавеното време на първата част двойно подаване между него и Данило, изведе звездата на Форест в наказателното поле и той пусна топката покрай Бернд Лено за 3:0.

Но полувремето мениджърът на Фулъм Марко Силва прати 5 минути по-рано на терена футболистите си. И те реагираха като натиснаха съперника, но стигнаха едва до един гол. След изпълнение на ъглов удар Тосин Адарабийойо вкара за 1:3. Въпреки опитите на гостите да добавят друг гол, до края на срещата това не се случи.

С това поражение Фулъм остана на 12-то място с 39 точки от 31 двубоя. Нотингам Форест остана на точка зад Евертън, но по-важното е, че има аванс от 3 точки и 5 попадения по-добра голова разлика спрямо 18-ия в подреждането Лутън Таун.