Футболистът на Арсенал - Рийс Нелсън, дълго ще помни вчерашния ден. 23-годишното крило влезе от пейката и донесе победата на "артилеристите" с 3:2 над Борнемут с гол дълбоко в добавеното време, а преди това асистира за попадението на Бен Уайт за 2:2.
 
Тимът на Микел Артета изоставаше с два гола срещу „черешките“, преди да направят пълен обрат, който запади аванса от пет точки на върха на класирането. Това е първият път от повече от десетилетие, в който Арсенал наваксва изоставане от два гола, за да спечели мач от лигата.
 
Рийс Нелсън вече има 3 попадения и 2 асистенции влизайки от пейката, което му отрежда ролята на най-влиятелната резерва във Висшата лига през кампанията. 
 
„Невероятно е. Когато топката дойде при мен, очите ми  светнаха. Артета ми каза да играя по крилото, да използвам силните си качества и да атакувам крайния защитник един на един. Последните месеци бяха наистина трудни за мен, връщайки се след контузия. Всеки знае как работя на тренировките, така че когато топката влезе във вратата, всички полудяха и това бе страхотен момент за мен.
 
През целия си живот съм свързан с Арсенал и този клуб наистина означава много за мен. В крайна сметка ние искаме да печелим, защото това е отборен спорт. Точно това се опитваме да постигнем и аз съм щастлив да бъда част от всичко това“, заяви Нелсън, чийто договор с Арсенал изтича това лято.