Арсенал трябваше да изстрада максиамлно успеха си срещу Борнемут, след като навакса пасив от два гола, за да спечели трите точки с крайното 3:2. Големият герой за лондончани се казваше Рийс Нелсън, който вкара в 98-ата минута третия гол, а след 11 секунди игра Филип Билинг беше дал аванс на гостите. В 58-ата Сенеси смълча още повече „Емирейтс“, но последвали голове на Томас Партей, Бен Уайт и Нелсън спомогнаха на лондончани да спечелят трудното си домакинство.

Срещата стартира кошмарно за домакините, които регистрираха гол след по-малко от 20 секунди игра. Гостите изпълниха център и направиха бърза атака, а Арсенал не се ориентира добре и Билинг откри резултата за Борнемут - 1;0 за гостите.

Лондончани можеха да отговорят мигновено. В четвъртата минута Нето изби с максимални усилия хубав удар на Йодегор, топката стигна до Сака, но неговият изстрел премина встрани. Минута след това Нето отново се намеси блестящо, избивайки нов шут на Йодегор, нанесен от границата на наказателното поле. Борнемут оцеля в тези ситуации и задържа преднината си.

60 снимки

В 35-ата минута Арсенал можеше да получи дузпа, след като Мефам удари топката с ръка, скачайки за една висока топка. ВАР прегледа ситуацията, но явно бе преценено, че контактът е в областта, покрита от ръкава на фланелката на футболиста. Така наказателен удар не последва, като само няколко сантиметра спасиха играча на Борнемут.

В добавеното време Вийера като че ли бе фаулиран от Сенеси в наказателното поле. ВАР прегледа и тази ситуация, но отново дузпа не бе отсъдена.

Арсенал натисна своя съперник през втората част, но Сенеси удвои актива на "черешките" след попадение в 58-ата минута.

Отговорът на лондончани беше мигновен и те намалиха пасива си в 63-ата минута, когато вратарят на Борнемут изчисти топката от корнер, но тя бе върната към самотния Партей, за да може ганаецът отблизо да направи 1:2.

Двадесет минути преди края "топчиите" изравниха резултата, след като Бен Уайт се разписа във вратата на гостите - 2:2.

Борнемут се прибра дълбоко, за да успее да запази резултата, но в 73-ата лондончани нацелиха гредата на вратата, пазена от Нето. В 75-ата пък Мартинели беше изведен сам срещу вратата на Борнемут, но стреля над нея и пропусна да направи пълен обрат. И за да бъде драмата пълна, то дълбоко в добавеното време Рийс Нелсън направи пълен обрат, след като шутира по диагонала след корнер и препарира Нето - 3:2.

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу, Салиба, Габриел, Зинченко, Партей, Виейра, Йодегор, Сака, Тросар, Мартинели

Борнемут: Нето, Смит, Мефам, Стивънс, Сенеси, Земура, Уатара, Ротуел, Билинг, Семеньо, Соланке