Полузащитникът на Арсенал Матео Гендузи заяви, че в момента изживява една от най-големите си мечти, а именно да играе за „артилеристите”. Той допълни още, че лондончани имат сили да изненадат лидера във Висшата лига Ливърпул в събота.

Гендузи премина в Арсенал през лятото от втородивизионния френски Лориен и се превърна във важна част от тима на Унай Емери. 19-годишният футболист записа 11 мача като титуляр за Арсенал през сезона.

„Винаги съм искал да играя тук. Този клуб бе в сърцето ми още когато бях във Франция. Той е един от любимите ми отбори. Гледах Арсенал, защото в клуба имаше много френски играчи. Бях много малък, когато Тиери Анри и Патрик Виейра играеха за Арсенал и гледах техни видеа”, коментира Гендузи.

„Арсенал е клуб, който обичам от дете и винаги съм си мечтал да дойда тук и да постигна страхотни неща, да постигна мечтите си. Искам да печеля трофеи, това е най-важното нещо за мен”, каза още той.

Арсенал се намира на пета позиция във временното класиране, а в миналия кръг направи равенство 1:1 с Брайтън. Гендузи обаче вярва, че тимът му може да пребори лидера Ливърпул, който до този момент няма загуба от началото на сезона.

„Ливърпул е много стабилен в дефанзивен план, но аз вярвам в съотборниците си и вярвам, че можем да спечелим”, каза още той.