Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил остро разкритикува борда на директорите на „червените дяволи”, след като не вижда никакво правилно управление от страна на шефовете.

Коментарите на Невил идват на светло, след като стана ясно за предполагаемата борба за власт на „Олд Трафорд” между Жозе Моуриньо и изпълнителния директор Ед Уудуърд. Известен факт е, че португалският наставник остана разочарован след изминалото трансферно лято, тъй като ръководството не му достави желаните футболисти. Точно това е причината, заради която Гари Невил смята, че е редно в управлението на Юнайтед да застанат точните хора.

Въпреки всичко, в Юнайтед застанаха зад Моу

„Футболът се променя във всяка изминала минута и всеки един човек в даден клуб има ясната позиция и отговорност, която носи. Най-добрите в това начинание са два – Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. Шефовете на двата отбора са изградили чудесна оперативна структура, а хората, които работят там знаят какво правят”, сподели легендарният бранител на „червените дяволи”.

Райола се разбесня срещу Скоулс в социалните мрежи

В Ман Юнайтед не е така и това трябва да се промени час по-скоро. Отборът се нуждае от сериозни футболни хора. Те правят едно и също в последните пет години – прескачат от една стратегия в друга. Това не е правилно и редно да се случва в такъв голям отбор. Пътят, по който бяха тръгнали да се харчат големи суми е правилен, ако хората, които оперират с тези пари са точните. Трябва да се адаптираш добре в модерния футбол или си погубен”, завърши Невил.

Легенда на Юнайтед: Моуриньо е аут до Коледа

Манчестър Юнайтед не е печелил титлата в Англия от 2013 година, когато Сър Алекс Фъргюсън се оттегли от мениджърския пост. Това е най-дългата серия без титла в Англия за отбора от 1993 година.