Бившият полузащитник на Англия Гарет Бари поднови състезателната си кариера, сключвайки контракт с Уест Бромич Албиън до края на сезона.

38-годишният ветеран бе извън терена от април, когато претърпя операция на коляното. Тежката травма, липсата на клуб и преклонната по футболните критерии възраст създаваха всички предпоставки Бари да сложи край на кариерата си.

Той обаче отказа да окачи бутонките на пирона, работи усилено върху възстановяването си и днес сключи краткосрочен контракт с клуба от Чемпиъншип, за който игра през последните два сезона.

"Не исках моята кариера да приключи с травма. Имам няколко приятели, които приключваха с футбола именно по този начин, но всеки играч би искал да направи това по свой начин. Наслаждавах се на играта си преди контузията и докато това е така и докато съм в състояние да демонстрирам необходимото ниво, смятам да продължавам", обясни причините за своята мотивация Бари.

Той е рекордьор по изиграни мачове в Премиършип (653), записани с екипите на Астън Вила, Манчестър Сити, Евертън и Уест Бромич Албиън. През зимата Бари ще навърши 39 години. /БГНЕС