19-годишният испано-аржентинец от Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо се омаза с неудачна публикация в Х (предишния Туитър), с която всъщност искаше да изчетка своя камерунски съотборник Андре Онана. Крилото похвали вратаря за спасената дузпа срещу Копенхаген в Шампионската лига, равна на победа за Юнайтед.

Във фокуса на Футболната асоциация попаднаха двата емотикона – две горили, с които Гарначо бе онагледил поста си.
Заради расистките конотации от маймуните той бързо изтри публикацията си, но вече бе късно.

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андре Онана подкрепи съотборника си Гарначо, като смята, че той не бива да бъде наказан за използването си на маймунските емотикони в социалните мрежи, предаде "Ройтерс".

"Хората не могат да преценят от какво мога да се обидя. Аз знам какво точно е имал предвид Гарначо - сила и мощ. Това не трябва да има последствия", написа Онана с Туитър. Гарначо не коментира изтритото си съобщение.

Медиите обаче припомнят, че южноамериканец от Манчестър Юнайтед вече беше замесен в проблем от подобно естество през 2020 г., когато уругваецът Единсон Кавани беше санкциониран с три мача и глоба от приблизително 114 950 евро. Наказанието бе заради изображение в акаунта му в Instagram, в което използва думата "негрито" за обозначаване на приятел. Кавани изтри злополучната публикация и се извини.

През 2019 г. Бернардо Силва от Ман Сити също беше финансово санкциониран и пропусна мач поради друга публикация, в която пусна снимка на бившия си съотборник Менди като дете с фигурата на шоколадовото блокче Conguitos.

Към него бяха по-снизходителни, така че броят на мачовете бе по-малък. Освен това португалецът изтри съобщението си в Twitter и прие наказанието от ФА.