Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд отчете като разочароващ първия сезон на защитника Рафаел Варан на „Олд Трафорд“. 28-годишният французин се присъедини към "червените дяволи" от Реал Мадрид на 14 август 2021 г.
 
„Варан дойде от един отбор, чиито титли казват, че функционира на най-високо ниво, всички играчи постоянно играят най-добре. Но той се озова в напълно различна ситуация, в която клубът има нулева функционалност, няма доверие, няма управление и няма план за развитие. Рафаел дойде на място, където всичко се развива по извънземен сценарий, и си мисли: "Не съм виждал това от младежкия отбор", заяви Рио Фърдинанд пред Goal.
 
Фърдинанд отбеляза, че Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед са отбори на различни нива.
 
„Варан в Манчестър Юнайтед е като заек под фаровете и си мисли: Уау, какво е това?“ Рафаел не беше играчът, който очаквахме. Варан ще каже: „Трябва да се повиша следващата година. Имам нужда от помощ“, каза още Фърдинанд.
 
Варан отбеляза 1 гол и даде 1 асистенция в 29 мача за Манчестър Юнайтед във всички турнири. Договорът на защитника с клуба е до 30 юни 2025 г.