Рафаел Варан изрази мнение, че Манчестър Юнайтед може да се бори за трофеи следващия сезон под ръководството на новия мениджър Ерик тен Хаг, независимо от поредната разочароваща кампания за английския колос.

Варан пристигна в редиците на „червените дяволи“ заедно с Кристиано Роналдо и Джейдън Санчо, след като отборът бе финиширал втори във Висшата лига и достигнал финала на Лига Европа миналия сезон. Но след добро начало на сезона проблемите застигнаха състава на Юнайтед, като първо Оле Гунар Солскяр бе уволнен, а след това временният наставник Ралф Рангник не успя да промени представянето на манчестърци към положително.

Gulliver/GettyImages
68 снимки

Юнайтед почти сигурно няма да се класират за Шампионска лига, но Варан, който спечели множество трофеи с Франция и Реал Мадрид, е уверен, че следващият сезон ще е по-добър. 29-годишният световен шампион, който се разписа при класическия успех над Брентфорд с 3:0 в понеделник вечер, сподели за информационна агенция PA, че сезонът е „разочароващ“, но изрази надежда, че клубът може да се завърне към спечелването на титли и купи.

„Винаги съм позитивен и смятам, че с добра предсезонна подготовка, с усилена работа, можем да се подготвим пълноценно за следващия сезон и да бъдем готови да се борим за всеки трофей. Това е амбицията на този клуб“, започна френският национал. Юнайтед са без трофей от триумфа в Лига Европа през 2017 срещу Аякс, чийто настоящ мениджър ще застане начело на „Олд Трафорд“ в края на сезона. Тен Хаг, който е на път да стане шампион на Нидерландия за трети път, ще трябва да взима някои големи решения, когато поеме юздите на „Олд Трафорд“, като се очаква значителна чистка, както и нови попълнения в отбора.

Варан знае, че защитата на Юнайтед е зона, която се нуждае от подобрение, но вярва в качеството на централните бранители, казвайки, че целият тим трябва да бъде по-постоянен.

„Мисля, че имаме добри играчи, футболисти с опит. Не смятам, че става въпрос само за защитата, а и за целия отбор. Можем да се подобрим, да се защитаваме по-добре. В добавка, можем и да контролираме по-добре срещите. Понякога сме способни да играем много силно в продължение на 20-30 минути, последвани от 10-15 лоши такива. Загубихме много точки по този начин“, завърши той.