Рио Фърдинанд се пошегува, че бившият бранител на Манчестър Юнайтед Джон О'Шей е имал нужда от кислородна маска след един мач с Кристиано Роналдо през 2003-та.

Става въпрос за прословутата контрола между "червените дяволи" и Спортинг Лисабон, в чийто редици по онова време се подвизаваше и младия Роналдо. Мнозина определят това като мачът, който е убедил Сър Алекс Фъргюсън да вземе португалеца на "Олд Трафорд".

24 снимки

Английският бранител си спомня за онзи мач и огромните трудности, които играещият като бек тогава О'Шей е срещнал с бъдещата мегазвезда на футбола. 

"Беше забавен мач, О'Шей игра като десен бек и не знаеше кой е Роналдо. Стигнахме до полувремето и на О'Шей му трябваше кислородна маска до себе си. Той беше изтощен. Казахме му да стои по-близо до Роналдо, а той изобщо не можеше да отговори", започна Рио.

"Трябва да съм честен, със Скоулс си говорехме, че това момче е невероятно и трябва да го вземем в състава. След мача се забавихме с тръгването и всички се чудехме какво се случва. В крайна сметка се оказа, че са уговаряли сделката за трансфера му при нас. Лудост!", завърши бранителят.