Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фердинанд разкри, че легендата на Сър Алекс Фъргюсън е имал роля в част от неуспехите на английския национален отбор. Бившият футболист на "червените дяволи" беше част от златното поколение на Англия - включително Стивън Джерард и Франк Лампард. Фердинанд каза, че в отбора е липсвало единство с толкова много играещи за съперничащи си клубове футболисти.

Обяснявайки защо Англия не се представяше толкова добре в миналото, Фердинанд обясни в социалната мрежа „Instagram“ Live:

„Мисля, че Фърги също изигра малка роля в това, защото беше толкова умен. Преди всеки мач на националния отбор той ни казваше: „Ти, ти и ти, ако играете повече от 45 минути, ще ви убия, когато се върнете“. Аз си помисля: „О, боже, ще съм под сериозно напрежение, когато се върна“. „Често играех 90 минути и, когато се върнех на тренировки в отбора, той седи и те гледа така [яростен]: „Какво ти казах на теб?“. Това беше лудост“, сподели Фърдинанд.

Според бившият бранител и тактиката на националния тим е била остаряла.

„Играхме 4-4-2, дори и в мачове срещу отбори като Турция или Тунис - отбори, които би трябвало да разбиваме. Те насищаха полузащитата си и в крайна сметка диктуваха играта срещу нас, защото там нямахме достатъчно тела. Имахме страхотни играчи, но усетих, че мениджърите вероятно не са били достатъчно смели, за да кажат: „Добре, ще оставя Бекъм на резервната скамейка, Скоулс също, а един измежду Джерард и Лампард също ще седне там”, каза още Фърдинанд.