Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд призова отговорните фактори в Англия да вземат категорично решение и да обявят сезона за анулиран и да не бъде връчвана титлата.

Ливърпул е на само шест точки от заветия трофей, който ще бъде първи за „червените” в последните 30 години. Фърдинанд сподели, че е наясно с реакциите от страна на феновете на мърсисайдци, но допълни, че за него това е единственото правилно решение.

В момента първенството в Англия в прекратено до 1 юни, а след това мачовете ще трябва да се доиграят пред празни трибуни.

„Мисля, че сезонът във Висшата лига трябва да бъде анулиран. Просто го анулирайте”, коментира Фърдинанд.

„Знам, че ще има много фенове на Ливърпул, които ще кажат: „О, Рио, казваш го само заради това, че си фен на Юнайтед, а титлата е за Ливърпул.”

„Не е така, но просто не виждам как всичко може да бъде приключено без да не се направи компромис със здравето. Въпреки че стадионите ще бъдат затворени за фенове, играчите ще бъдат там. Играчите не са ли част от обществото?

„Има играчи, които ще се заразят, други които може да не са се възстановили, и такива, които ще се заразят от някого. После това ще се разпространи сред други играчи, а това не е честно, не мисля, че е равнопоставено и правилно”, каза още Рио Фърдинанд.