Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Рио Фърдинанд, бе изключително разочарован от играта на "червените дяволи" в двубоя им срещу Бърнли. Срещата на "Олд Трафорд" от 24-ия кръг на Висшата лига завърши при резултат 2:0 за гостите, а тимът на Оле Гунар Солскяер не показа нищо впечатляващо в играта си. "Червената" легенда призна, че не иска бившият му отбор да приеме позицията на Ливърпул, който за последно завоюва титлата преди почти 30 години. 

"Срамно е да гледаш това. Не можеш да защитиш подобна игра. Феновете си тръгваха след 85-ата минута. Хората трябва да спрат да се занимават с това  и да видят проблема. Децата в училищата няма да носят тениските на Манчестър Юнайтед, защото не биха искали да дойдат тук и да наблюдават подобна игра" заяви Фърдинанд. 

"Не виждам решение на проблема. Най-важното нещо е как се представяме на терена, а тази игра не бе за отбор от ранга на Манчестър Юнайтед. Разбира се, че сме разочаровани. Все пак - все още сме пети в таблицата. Дано момчетата започнат да се представят по-добре", коментира Рио Фърдинанд. 

Фърдинанд заяви, че трябва да се направи всичко възможно да не изпадат в положението на Ливърпул, който едва последните години показва на какво наистина е способен. 

"Това, че сме един от най-разпознаваемите брандове ще остане в историята, но не искаме да приемаме позицията на Ливърпул. Отне им 30 години да се върнат в позицията, в която са сега. Не може да приемем подобно развитие", призна Фърдинанд.