Бившият централен защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че е имал скандал с българския нападател Димитър Бербатов на тренировка преди финала на Шампионската лига през 2009 година.

Фърдинанд разказа, че "червените дяволи" са тренирали как да се справят с пресата на каталунците и когато той е бил приклещен до тъча е очаквал Бербатов да дойде да му помогне и да поиска топката, но българинът най-спокойно се разхождал на лявото крило. "Типично за Берба, беше толкова спокоен. Аз се разкрещях и изритах топката извън игра, бях полудял. А той ми каза, че в такава ситуация Барселона просто биха разигравали топката, докато дойдат другите играчи. Ние не сме Барселона, ние сме Манчестър Юнайтед, му отговорих", разказва бранителят.

"Той имаше определен успех в Манчестър Юнайтед, но можеше да постигне повече, особено в началото", допълва бившият английски национал.

Барселона спечели финала на Шампионската лига тази година с 2:0, като Фърдинанд игра през целия двубой, а Бербатов се появи в игра в 66-та минута. Българинът все пак стана двукратен шампион на Висшата лига с "червените дяволи" и голмайстор на първенството през 2011 година.