Футболистите на английските тимове от Висшата лига и Чемпиъншип не са останали доволни от възможността да играят по три мача в рамките на пет дни, след като сезонът бъде подновен. Играчите вече са били информирани за тази идея, като неговата крайна цел е първенствата да завършат до 30 юни, за да бъдат избегнати всякакви правни и финансови проблеми, които могат да произтекат от неспазването на договорите с телевизиите и спонсорите. Според най-оптимистичния сценарий кампанията трябва да бъде подновена в средата на месец май. Най-вероятно срещите ще се играят и при закрити врата.

Всеки отбор има да изиграе по 9, 10 мача до края на сезона. От Висшата лига за момента не искат да отлагат завършека на кампанията за средата или края на юли, защото това може да доведе и до отлагане на началото на следващия сезон. Това пък трудно може да се допусне, защото следващото лято ще се проведе отложеното Европейско първенство.

Всичко това означава, че мениджърите трябва да правят и доста ротации, за да се справят с натоварения период с  мачове и същевременно да предпазят играчите си от контузии. Ръководството на Висшата лига вече преговаря и с телевизиите за плана да бъдат излъчвани ежедневно мачове на живо в рамките на шест седмици, в които сезонът трябва да приключи.

Всички тези варианти трябва да бъдат обсъдени на срещата на клубовете, която е насрочена за 3 април.