Всички футболисти от отборите от Висшата английска лига тренират по индивидуални планове, след като първенството е спряно поне до 30 април след разрастването на пандемията с КОВИД-19. 

Целта е играчите да бъдат във възможно най-добра физическа форма при подновяването на шампионата в Англия. Звездите в една от най-силните лиги в света приемат по различен начин необичайните обстоятелства, които споходиха света през последните месеци.

В Челси препоръчаха на своите футболисти да използват велоергометри в своите домове по време на индивидуалните си занимания.

"Имаме план на клуба за нашите тренировки. Може да правим някои неща у дома и просто ги изпълняваме. За момента всичко е наред", заяви защитникът на "сините" Антонио Рюдигер.

Халфът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата прави упражнения в своята къща и в двора си. Испанецът се опитва да бъде спокоен в извънредната ситуация.

"Трябва да изчакаме и да се доверим на експертите. Нужно е търпение, както и спокойствие. Само това може да направим", категоричен е Мата.

Нападателят на Тотнъм Лукас Моура се наслаждава на времето със своето семейство у дома.

"Сега може да гледаме много филми, да обърнем внимание на нашите близки. Да си играем с децата и да се насладим на моментите заедно. Това е моментът, в който може да се променим като хора, спазвайки всички правила. Времената са трудни за всички, за целия свят. Задължени сме да останем на сигурно място и да преминем бързо през този неприятен момент", заяви Моура.

Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета се радва на времето със своите деца.

"Да ги имаш 24 часа у дома, е добър начин да поддържаш добра форма и да се пазиш здрав. Получава се нещо като семеен фитнес. Здравето е преди футбола, важно е да осъзнаем този глобален проблем. Това е ново предизвикателство за всеки от нас. Искаме да се уверим, че даваме всичко най-добро от себе си", коментира Аспиликуета./БТА