Отборът на Фулъм победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. През първото полувреме и двата тима нацелиха по една греда, но гол така и не падна.

Във втората час Калвин Баси изведе напред гостите. Хари Магуайър изравни за "червените дяволи" в 89-ата минута, но дълбоко в продълженията Алекс Иуоби попари състава на Ерик Тен Хаг с попадение, което донесе трите точки на Фулъм.

Манчестър Юнайтед бе на пет поредни победи във всички турнири, но котиджърс сложиха край на тази серия. Освен това, победата се оказа и първа за тима от Лондон срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" от 2003-а година насам.

Манчестър Юнайтед - Фулъм

източник: Sofascore

Първият точен удар дойде в 3-ата минута и бе към вратата на Андре Онана. Перейра получи и стреля от дистанция, но не затрудни стража на "червените дяволи".

Алекс Иуоби имаше страхотен шанс да реализира в 18-ата минута. Той напредна отлично и реши да завършва от границата на пеналтерията. Ударът му по земя обаче бе разочароващ и мина встрани от целта.

Три минути след това гостите отново се впуснаха в бърза контраатака, Иуоби комбинира с Саша Лукич, като в крайна сметка именно вторият се опита да завърши, но неговият изстрел бе блокиран. Последва корнер, при който Родриго Муниз стреля с глава, но Онана го отказа със страхотна намеса.

В 24-ата минута при една контраатака Бруно Фернандеш прати пас в перспектива към Гарначо, аржентинецът можеше да се измъкне, но бе задържан от Тосин Адарабиойо, което му донесе жълт картон. Играчите в червено пък дори претендираха за по-тежко наказание за бранителя на гостите, смятайки, че той е спрял чисто голово положение.

В 31-ата минута Диого Далот получи шанс да обстрелва противниковата врата и не се поколеба. Той завъртя добре топката с десния крак и бе близо до попадение, но кълбото срещна десния страничен стълб и излезе.

Само две минути след това гредата нацели и Муниз. Бразилецът получи от Иуоби с гръб към вратата. Успя да се завърти и стреля мощно, но топката срещна напречния стълб, който лиши гостите от попадение.

Алехандро Гарначо направи чудесен рейд в 41-ата минута, който завърши и с хубав диагонален изстрел с десния крак. Лено обаче отказа аржентинеца със спасяване с една ръка.

В началото на второто полувреме играта бе прекратена за няколко минути след много сериозен сблъсък глава в глава между Каземиро и Харисън Рийд. Футболистът на Фулъм успя да продължи, но бразилецът от "червените дяволи" бе заменен.

Gulliver/GettyImages
39 снимки

В 56-ата минута гостите отново създадоха опасно положение пред Онана. Иуоби намери Робинсън наляво, а той пусна остро подаване, с което Андреас Перейра се размина на далечната греда, иначе щеше да прати топката в мрежата. 

Харисън Рийд опита нещо интересно, след като получи на десния фланг в 64-ата минута. Той прати топката в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, но изпълнението му се превърна в удар, който отиваше под напречната греда. Онана внимаваше и изби топката над вратата си. 

При последвалия ъглов удар Перейра намери Калвин Баси, който шутира от въздуха. Топката срещна негов съотборник, но след това нигериецът успя повторно да стреля и този път топката влетя в мрежата на домакините.

В 68-ата минута пък Фулъм отново създаде добра възможност. Харисън Рийд завърши добра акция на гостите с шут извън пеналтерията на "червените дяволи". Андре Онана успя да спаси. 

Бруно Фернандеш си освободи пространство да стреля след чудесен финт в 71-ата минута. Португалецът нанесе удар от дистанция, с който Лено се справи.

Седем минути след това гостите отново бяха близо до гол. Този път Хари Уилсън завърши бързата контраатака на тима. Неговият шут с левия крак профуча опасно близо до десния страничен стълб на вратата.

В 80-ата минута много чисто положения пропиля Хари Магуайър. Защитникът бе намерен от центриране при корнер, но отблизо не успя да нацели вратата. Топката прелетя над напречната греда след удара на англичанина.

Минута преди края на редовното време Бруно Фернандеш стреля, а Лено спаси, но до отбитата топка стигна Хари Магуайър, който не сгреши и изравни за "червените дяволи". Попадението бе прегледано с ВАР за евентуална засада на защитника, но такава нямаше и голът остана.

В продълженията на мача домакините натиснаха за втори гол, Бруно Фернандеш бе близо до това да донесе обрата на два пъти с хубави изстрели от далеч. Стражът на Фулъм се справи и двата пъти.

В 7-ата минута от добавеното време Адама Траоре направи страхотен спринт към пеналтерията на Манчестър Юнайтед. Той намери Алекс Иуоби, който запази хладнокръвие и си нагласи, след което шутира и преодоля Онана, за да изведе Фулъм напред в самия край.

FT / Манчестър Юнайтед - Фулъм 1:2

0:1 Калвин Баси 65'

1:1 Хари Магуайър 89'

1:2 Алекс Иуоби 90+7

Съставите на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Варан, Магуайър, Линдельоф, Каземиро, Фернандеш, Мейну, Рашфорд, Гарначо, Форсън

Фулъм: Лено, Адарабиойо, Баси, Кастан, Робинсън, Муниз, Перейра, Лукич, Иуоби, Рийд, Уилсън