Фулъм постигна напълно достатъчна победа с 2:0 над гостуващия Дарби Каунти в плейофен мач-реванш в английския Чемпиъншип. Успехът на домакините дойде след попадения на Райън Сесеньон в 47-ата минута и Денис Одой в 66-ата. В първата среща Дарби успя да победи Фулъм с 1:0, но с общ резултат 2:1 лондончани продължиха напред. Финалният мач ще бъде на "Уембли", като там Фулъм чака победителя от Астън Вила и Мидълзбро. В първия мач Вила победи с 1:0 в Мидълзбро. 

Славиша Йоканович разчиташе на изпитаната до момента 4-3-3, като лондонската атака бе водена от Абубакар Камара, Александър Митрович и Райън Сесеньон. От своя страна, Гари Роует бе заложил на по прибрана схема на игра като четиримата отзад Андреас Вайман, Том Лоурънс бяха централни защитници, докато Икечи Аниа и Андрю Уиздом бяха изнесени високо на позицията, въпреки че бяха длъжни да покриват защитните си зони на бековете на "овните". Това бе пък мач номер 500 в професионалната кариера на полузащитника Брадли Джонсън.

Още в първите минути Фулъм се опита да създаде натиск пред вратата на Скот Карсън, докато Дарби изчакваше своите моменти на контраакции. 

Първата сериозна опасност в мача бе за сметката на Фулъм. Дарби имаше право да изпълни корнер, но топката бе изчистена, а футболистите на гостите не успяха да се организират добре към защитни действия. По този начин Фулъм излезе с трима състезатели в яростна контраатака. Камара проби отдясно и пусна към непокрития Сесеньон. Левият полузащитник на Фулъм стреля силно, но Карсън изби кълбото. В 25-ата минута Йохансен се оказа непокрит диагонално на вратата в наказателното му поле, но силният му шут мина встрани от вратата. 

До края на полувреме стражът на гостите Скот Карсън се отличи с блестящи прояви, след като предотврати голове на Александър Митрович и Райън Фредрикс. Именно благодарение на бившия страж на Ливърпул, Дарби се оттегли без гол пасив на почивката.

Въпреки добрата игра в защитa на Дарби през първото полувреме Фулъм откри на "Крейвън Котидж" в 47-ата минута. Мат Таргет центрира отляво към Йохансен, който свали с гърди към Сесеньон, който от няколко метра парира Карсън - 1:0. 

В 60-ата минута Александър Митрович бе близо до удвояването на резултата, но ударът му с левия крак премина встрани от десния страничен стълб.

Шест минути по-късно Фулъм удвои своя аванс и прати феновете на "Крейвън Котидж в екстаз. В герой за тях се превърна защитникът Денис Одой, който с брилянтно отиграване с глава засече кълбото в далечния ъгъл на Скот Карсън - 2:0.

След втория гол възпитаниците на Славиша Йоканович отстъпиха леко с играта си на терена и дадоха възможност на Дарби Каунти да атакува. Въпреки това "овните" не успяха да направят нищо запомнящо се и бяха много далеч от гола, който им бе така нужен и по този начин Фулъм ще играя финален плейоф на "Уембли" на 26 май.