Отборите на Фулъм и Съндърланд завършиха наравно при резултат 1:1 на „Крейвън Котидж“ в мач от 1/16-финалите от турнира за ФА Къп. Бившият футболист на Тотнъм Джак Кларк даде аванс на „черните котки“ още в 6-ата минута. Том Керни вкара изравнителното попадение за „котиджърс“ в 61-ата минута.

Така двата тима ще се изправят отново един срещу друг, но този път двубоят ще бъде на „Стейдиъм ъф Лайт“.


Gulliver/GettyImages
21 снимки

Съндърланд започна срещата с натиск, който даде резултат и още 6-ата минута Джак Кларк овладя рикоширала топката на границата на наказателното поле и шутира, за да вкара великолеп гол на Марек Родак, с което да изведе „черните котки“ напред в мача.

Футболистът на Манчестър Юнайтед Амад Диало, който играе като преотстъпен в Съндърланд се свлече в наказателното поле на Фулъм в 10-ата минута, но „черните котки“ не получиха правото да изпълнят дузпа, а главният рефер направи знак, че играта трябва да продължи.

След центриране от корнер в 40-ата минута Лайвин Курзава засече с глава от близко разстояние, но Антъни Патерсън внимаваше и отрази.

Хари Уилсън имаше възможност да изравни резултата в 53-ата минута, след като изпрати плътен изстрел, но Патерсън отново отрази.

Курзава комбинира с Том Керни в 61-ата минута, а капитанът на „котиджърс“ напредна с топката в крака и навлезе в наказателното поле, след което шутира и изравни резултата.

Съндърланд бе на път да поднесе голямата сензация дълбоко в добавеното време на срещата, когато Кристофър Риг отбеляза, но голът не бе зачетен, след като ситуацията бе преразгледана с VAR.

Резултати от ФА Къп:

Уолсол – Лестър 0:1

Акрингтън – Лийдс 1:3

Блекбърн Роувърс – Бирмингам 2:2

Бристол Сити – Уест Бромич Албиън 3:0

Ипсуич – Бърнли 0:0

Лутън – Гримсби 2:2

Шефилд Уензди – Флийтууд 1:1

Саутхемптън – Блекпул 2:1