Легендарният бивш френски национал Еманюел Пти изрази своето неодобрение към начина, по който английските фенове и медии се отнасят към звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба. Според него твърде често най-скъпата покупка в историята на „червените дяволи” отнася незаслужено твърде много критики за представянето си.

От началото на сезона Погба определено не е във върхова форма, като и честите контузии не му помагат. На всичкото отгоре през лятото той обяви, че е готов за „ново предизвикателство”, а несбъдналият се трансфер също повлия за спада в неговото представяне.

Според Пти не е оправдана всяка критика към Манчестър Юнайтед да се прехвърля върху гърба на Погба. „В мига, в който Юнайтед бъде разкритикуван, един и същи човек винаги го отнася”, коментира някогашният полузащитник.

„Има английски футболисти, които си мълчат, защото знаят много добре, че няма да бъдат атакувани заради отминалото величие на клуба. Погба в момента е винен за това, че не е достатъчно добър, макар и да се завръща след контузия.”

„Да, понякога той не е на ниво. На мен обаче ми писна да обсъждаме прическата му или неговия външен вид… Концентрирайте се върху това, което прави на терена! Има мигове, когато не е добър, но често е най-силният на терена. Тази омраза към Погба трябва да престане”, добави Пти.