Мениджърът на Евертън Франк Лампард призна, че е много трудна да се обърна "траекторията на отбора надолу", добавяйки, че неговият отбор не отрича риска от изпадане от Висшата лига.

Евертън, който е изкарал повече сезони в елита на Англия от всеки друг клуб, се намира на едно място над опасната зона само с точка преднина след разочароващите резултати при Рафа Бенитес, а и при Лампард, който пое отбора през януари.

"Дойдох в отбор, който беше в траектория надолу, ние сме около зоната за изпадащите дълго време", каза Лампард пред репортерите в сряда. "Нези неща не се променят за една нощ, те също така не се променят само с говорене", уточни той.

"Всичко е до това как се справяте със ситуацията. Първото нещо е практичната страна, тренировките и фокусирането. Мисля, че ако играем със страх от изпадане, това увеличава риска да се случи наистина", смята легендата на Челси.

"Не е време за лъжи или да променяме историята, знаем къде сме. Въпросът е как ще се справим в тези 12 мача, които ни остават", категоричен е той.

Лампард каза, че нападателят Доминик Калверт-Люин, който пропусна по-голяма част от сезона заради контузия, може да се завърне в състава, след като пропусна двубоя с Уулвърхемптън заради болест. "Доминик тренира леко вчера. Ще видим как е този следобед и дали ще бъде в състава утре. Разочароващо е за него, защото е топ играч и наистина добро момче. Той иска да играе и да се завърне във формата от последните сезони. Той беше много резултатен във Висшата лига", каза Лампард.

Евертън е домакин на Нюкасъл, който е загубил само един мач от началото на годината.