Мениджърът на Лестър Сити Клод Пюел почти сигурно ще бъде следващият уволнен наставник във Висшата лига на Англия. Според вестник „Дейли Мейл” нищо не е в състояние да спаси французина, който тотално е изпуснал контрола над съблекалнята.

Днес от 17 часа българско време „лисиците” започват тежкия си празничен график с гостуване срещу Челси в Лондон. Срещата от 18-ия кръг можете да проследите в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

В следващите дни 10 дни освен срещу „сините” Лестър ще трябва да се изправи още срещу Манчестър Юнайтед и Кардиф Сити. Очакванията са именно този кратък период да подпише окончателната присъда на Пюел.

„Дейли Мейл” уверено твърди, че наставникът е загубил всякаква подкрепа не само от футболистите, но също и от своя треньорски щаб. Това е поредният негативен момент около Пюелс, който е постоянно критикуван за избора си на титуляри и изповядвания игрови стил.

Наскоро звездата Джейми Варди изрази своите опасения, че просто не може да дава най-доброто от себе си, при положение, че е длъжен да се съобразява с тактическия замисъл на наставника си. „Дали неговата философия пасва на игровия ми стил? Не, ала дали от мен зависи да се адаптирам? Да, така е. Започва да става малко дразнещо, но сега преминаваме към съвсем различен игрови облик”, каза англичанинът.

„Дейли Мейл” също така поясни, че в последно време Пюел сам се е дистанцирал от всички в клуба, като е избрал тотално да игнорира съветите на своите колеги по отношение тренировките и фитнес проблемите в отбора.

И през миналия сезон в даден етап Пюел трябваше да се бори със зъби и нокти за поста си, като някак успя да преобърне събитията и да спечели битката. Сега обаче изгледите за подобен обрат в представянето не са никак добри, имайки предвид как завърши престоя на Клаудио Раниери, след като играчите се обърнаха срещу него.

Ако Пюел бъде освободен от поста си, това би била четвъртата мениджърска рокада във Висшата лига за сезон 2018/2019. По-рано през кампанията Фулъм уволни Славиша Йоканович, Саутхемптън - Марк Хюз и Манчестър Юнайтед - Жозе Моуриньо.