Централният защитник на Саутхемптън Жозе Фонте разкри, че от клуба са го известили, че той няма да получи предложение за нов договор.

Европейският шампион с Португалия има контракт със "светците" за още 18 месеца, като в медиите се заговори, че той е отхвърлил оферта за удължаване на договора.

"Искам да уточня, че не съм отказвал да подпиша нов договор. Всъщност от ръководството ме информираха, че няма да ми предложат такъв. Мисля единствено за мача в четвъртък срещу Апоел в Лига Европа", написа 32-годишният бранител в социалните мрежи. 

Португалецът е получил предложение от 80 000 паунда на седмица, което щеше да го превърне в най-скъпоплатения играч на "светците". 

Той обаче го е отхвърлил, тъй като южняците отказали да удължат срока на контракта и след края на настоящото споразумение, което изтича през лятото на 2018-а година. 

Фонте е недоволен и от факта, че през лятото не е бил уведомен за оферта от Евертън за него от 9 милиона паунда и това е увеличило напрежението между него и ръководството.