Бразилският нападател на Ливърпул Роберто Фирмино даде интервю за сайта на Висшата лига, в което говори за своите цели и тези на клуба. Преди няколко месеца голмайсторът спечели най-големия си трофей в своята кариера – титлата в Шампионската лига,  но увери, че това е само началото за него.

Фирмино също попадна в списъка от 30 претенденти на ФИФА за Златната топка.

„Мисля, че се подобрих във всеки един аспект, откакто дойдох  на „Анфийлд” през 2015: физически, тактически и психически. Научих нещо ново във всеки един аспект на играта”, коментира Фирмино.

„Аз обаче не искам да спирам на това ниво. Искам да продължа да се развивам. Аз винаги искам повече. Имам големи цели. Искам да продължа да печеля титли с клуба, това е”, каза още бразилецът.

Фирмино коментира и мениджъра Юрген Клоп: „Никога няма да се уморя да хваля Клоп. Той има толкова много добри неща, както на терена, така и извън него. Той наистина ни помага всекидневно и учим много от него във всичко. Справяме се добре и учим. Показваме на терена, че можем да израстваме всеки ден и да даваме най-доброто от себе си”, каза още нападателят.