Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс е играл с някои от великите футболисти на отбора в осемгодишния си престой в отбора. Откакто се присъедини към клуба през 2011-а година с трансфер от Блекбърн, Джоунс е споделял терена с редици големи футболни имена, а сега му се отдаде възможност да избере петима, с които би излязал на мач с малки вратички. Един от тях е българинът Димитър Бербатов, а историята с Берба и Джоунс е повече от любопитна. Бранителят на Юнайтед потвърди, че родният стрелец го е влудявал по време на заниманията под ръководството на Сър Алекс Фюргюсън, потвърждавайки брилянтността на Бербатов.

„На врата слагам Давид Де Хеа – без съмнение ще бъде той. В защита… Знаете ли? Ще бъда малко луд. Там ще сложа Димитър Бербатов. Той винаги ме дразнеше на тренировка, на всяка една тренировка. Играеше като опорен халф и му казвах: Не, мениджърът ми каза да съм там”, а той ми отвръщаше: „Отивай някъде другаде”. Берба беше брилянтен футболист, затова го поставям там - може да е навсякъде”, довери Фил Джоунс.

Димитър Бербатов и Фил Джоунс

източник: Gulliver/GettyImages

„До Бербатов ще сложа Видич, тъй като той се хвърля за всяка една топка. В халфовата линия ще разчета на Скоулс, а напред ще е Уейн Рууни”, завърши Фил Джоунс.

Той има над 200 мача за Юнайтед след трансфера си, печелейки Премиър лийг, ФА Къп и Лига Европа.