Португалският футболист на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш възнамерява да се наслади на враждебната атмосфера при гостуването на Галатасарай в сряда вечер в двубой от груповата фаза на Шампионската лига, а "червените дяволи" се надяват да запазят шансовете си за продължаване в следващата фаза.

Загуба за Манчестър Юнайтед в Истанбул ще означава сигурно отпадане от турнира, тъй като след трите допуснати поражение от четири срещи до момента тимът заема четвърто, последно място във временното класиране в група А с 3 точки. Лидерът Байерн Мюнхен има 12 точки, вторият Копенхаген и третият Галатасарай имат по 4 точки в актива си.

"Трябва да спечелим двата си оставащи мача, за да имаме шансове. Знаем, че ще бъде тежко, но ние трябва да вярваме, че можем да успеем, защото сме го правили преди в трудни ситуации. Преминавали сме през сложни периоди, така че трябва да го направим отново", коментира Фернандеш.

Попитан за отражението на победата с 3:0 над Евертън преди гостуването в Турция, португалският футболист заяви: "Винаги сме уверени, защото сме наясно с качествата, които имаме в отбора. Очевидно понякога не постигаш резултатите, които искаш, но ние сме уверени, защото вярваме в тима, в играчите и процеса, през който преминаваме. Знаем, че това е втората ни година с този мениджър, така че някои неща трябва да се получават по-добре и трябва да подобряваме представянето си при гостуванията, за да печелим мачове."

Манчестър Юнайтес загуби с 2:3 домакинството си срещу Галатасарай през миналия месец, а сега ще играе при атмосфера, смятана за една от най-застрашаващите за гостите в Европа. Фернандес обаче вярва, че това се помогне на "червените дяволи", вместо да ги стресне.

"Готови сме за това. Мечтаем още от деца да играем в подобни срещи. Очаква ни страхотна атмосфера. Аз като футболист обичам да играя на подобни атмосфери, защото това те мотивира още повече. Знам също така, че нашите привърженици, също ще ни окажат подкрепа. Всеки трябва да направи крачка напред и да защити мястото си в отбора", заяви още Бруно Фернандеш./БТА