Къде е Димитър Бербатов сега? Този въпрос  терзае част от феновете на Манчестър Юнайтед. Специализираният сайт retrounited.com обърна специално внимание на случващото се с 36-годишния благоевградчанин, който успя да остави своята следа на „Олд Трафорд” и го призова да се оттегли.

Офертите за Бербо валят, искат го и в Индия

Преди 9 сезона „червените дяволи” превърнаха Бербатов в тогавашната си рекордна придобивка с платените 30,75 милиона паунда. Българинът пристигна с много очаквания, някои от които оправда, а други – не чак толкова.

„Нападателят беше марков играч за Тотнъм през предишните две кампании и трябваше за д заформи впечатляваща атакуваща сила заедно с Роналдо, Уейн Рууни и Карлос Тевес. Българинът бързо влезе в сърцата на феновете с класното си първо докосване, близкия контрол на топката и способността да изтегля защитниците извън позицията, за да освободи място на другите нападатели. Юнайтед спечели първенството и Купата на Лигата в първия му сезон, но Бербатов бе често критикуван за приписаните му липса на усилия и готовност да се бори за отбора”, пише retrounited.com.

Как трансферът на Бербо в Юнайтед доказа, че футболът откачи

Медията припомня, че за последно благоевградчанинът се изявяваше като професионален футболист през сезон 2015/2016 в ПАОК. Не се пропуска и фактът, че оттогава досега Бербатов играе само в благотворителни мачове и бенефиси. „Неговият талант никога не е бил под съмнение, а той все още би трябвало да представлява прилична покупка за всеки тим от Чемпиъншип дори и на 36 години”, добавят от изданието.

Беси, Боналдо, Барадона... Това са най-добрите за Бербо

„Постижение от 280 кариерни гола в над 650 мача говори за футболист, който е бил добър, но може би Бербо трябва да се оттегли. Не е играл официални мачове вече повече от година, а вместо това участва в благотворителни срещи и там показва тези умения, които го направиха световно известен.”

„Една популярна поговорка казва: „Усърдната работа надвива таланта, ако таланта не успее да се труди усърдно”. За играч, който е толкова цинично надарен, малко повече влагане щеше да го направи дори по-добър. Младите трябва да се поучат от това”, заключва retrounited.com.