Племейкърът на Челси Франсеск Фабрегас откровено призна, че е имал съмнения относно бъдещето си в клуба през миналия сезон.

Дебютната кампания на Антонио Конте като мениджър на „сините” донесе шампионска титла на Англия, но и доза притеснения за Фабрегас. Отначало испанецът имаше трудности да попада в титулярния състав на италианския специалист. Все пак с напредването на времето 30-годишният играч успа да убеди наставника, че заслужава доверие.

Фабрегас: Задачата ни е да продължим да печелим

През настоящия сезон 2017/2018 Фабрегас има 12 появи като титуляр във Висшата лига или иначе казано – с 1 по-малко в сравнение с цялата отминала кампания. „Бих ви излъгал, ако кажа, че тогава не се тревожех. Може би „тревожа” не е най-точната дума”, коментира Фабрегас.

„Не играех, не попадах в първоначалния план и в такъв момент може да направиш само две неща. Или ще се предадеш и ще приемеш, че не си част от отбора и клуба, или ще сториш това, което направих аз: ще сведеш глава, ще бъдеш смирен, ще работиш здраво, ще тренираш всеки ден и ще покажеш на мениджъра, че е сбъркал.”

„При всяка възможност, която получавах, давах всичко от себе си и в даден момент вече започваш да градиш взаимоотношения.”

„Сега мога да кажа, че отношенията между мен и Конте са фантастични… Разбирам неговата философия и трябва да кажа, че се гордея от този факт. Щастлив съм, че съм там, където искам да бъда. Дължа всичко на вярата и усърдната работа”, добави Сеск Фабрегас.